2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal Programı Kontenjanları

 

Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerimiz yukarıda belirtilen bölümlerden herhangi birine çift anadal yapmak için başvurabilirler.

 Başvurular, “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yandal Başvuru Formu” doldurularak, istenen belgelerle birlikte Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.


Çift Anadal Programına İlişkin Genel Esaslar

(1) Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.
(2) Başvuru anında anadal diploma programındaki GANO’su en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.
(3) Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.
(4) Aynı anda birden fazla ikinci anadal diploma programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma programı ile yandal programına kayıt yapılabilir.
(5) Öğrencinin çift anadal programında alması gereken dersler ve kredileri Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen Yükseköğretim Alan Yeterlilikleri dikkate alınarak ilgili bölümlerin ve ilgili kurulların önerisi üzerine Senatonun onayı ile belirlenir. İlgili çift anadal lisans programının, öğrencinin programın sonunda asgari olarak kazanması gereken bilgi, beceri ve yetkinliklere göre tanımlanmış öğrenim kazanımlarına sahip olmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekir.
(6) Çift anadal programı ortak dersler dışında en az 60 AKTS kredisi eşdeğeri derslerden oluşur.
(7) Çift anadal programı öğrencileri, hem anadalda hem de ikinci anadalda, bir öğrencinin ders alma limitlerini ayrı ayrı kullanabilirler.
(8) Çift anadal programında hem anadala hem de ikinci anadala ait proje ve bitirme çalışmalarının ayrı ayrı yapılması zorunludur. Proje ve bitirme çalışmalarının muafiyeti söz konusu değildir. Stajların eşdeğerliğini ve ikinci anadalda hangilerinin, hangi içerikte ve sürelerde yapılması gerektiğini, öğrencinin ikinci anadal yaptığı bölüm belirler.
(9) İkinci anadal diploma programındaki öğrenci, anadal diploma programında kurum içi geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilir.
(10) İkinci anadal programı, öğrencinin anadal programındaki başarısını ve mezuniyetini hiç bir biçimde etkilemez.
(11) Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için anadalda GANO’sunun en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin anadalda GANO’su bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e kadar düşebilir. GANO’su ikinci kez 100 üzerinden 65’in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.
(12) İkinci anadal lisans programına devam eden öğrenciye mezuniyet diploması ancak devam ettiği birinci anadal diploma programından mezun olması halinde verilebilir.
(13) Çift anadal ikinci diploma programında öğrenim gören öğrencinin anadal programında almış olduğu ve eşdeğerlikleri kabul edilen dersler transkriptte gösterilir.
(14) Anadal diploma programından mezuniyet hakkını elde eden ancak ikinci anadal diploma programını bitiremeyen öğrencilerin öğrenim süresi ikinci anadal diploma programının ilgili yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl uzatılabilir. Verilen ek sürede öğrenci, öğrenim ücretini ödemeye devam eder.
(15)
Çift anadal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir. Ancak, uluslararası değişim programlarıyla yurt dışındaki bir üniversitede bulunan öğrenci için yurt dışında geçirdiği yarıyıllar bu süreye dâhil edilmez.
(16) Çift anadal programından ayrılan öğrencilerin ikinci anadal programında almış ve başarılı oldukları dersler transkript ve diploma ekinde gösterilir, ancak GANO’ya dahil edilmez.
(17) Çift anadal programından ayrılan öğrenci, herhangi bir yandal programının tüm gereklerini yerine getirmesi halinde yandal sertifikası almaya hak kazanır.
(18) Anadal lisans programını bitiren öğrenci çift anadal programına devam ederken bir yüksek lisans programına kaydını yaptırabilir. Bu durumda öğrenci yüksek lisans programına ilişkin öğrenim ücretini de öder.
(19) Çift anadal eğitimi ücretli olup, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için KDV dahil 2.500 TL’dir. Daha sonraki yıllarda ücretteki artış bir önceki yılın enflasyon oranını geçemez.
(20)
Çift anadal programına başvurular değerlendirilirken, başvuran öğrenci sayısının kontenjanı aşması durumunda, GANO’su yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır. GANO’lar eşit olduğunda, öğrencinin kayıtlı olduğu lisans programına yerleştirildiği yıldaki Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puanı ve sıralaması dikkate alınır.

Detaylı bilgi “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi” nde mevcuttur. Yönergeyi indirmek için TIKLAYINIZ.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal Programı Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.