2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçişler
Başvurular, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Formu doldurularak, istenen belgelerle birlikte Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.
Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçişlere İlişkin Genel Esaslar
1) Bölümlerin ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
2) Yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.
3) Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.
4) Kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılır.
5) İlgili kurullar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak, Senatonun belirlediği esaslara göre öğrencinin hangi yarıyıla veya sınıfa intibak ettirileceğini tespit eder; varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler ve ilgili yönetim kurulunun onayına sunar.
6) Üniversitenin bir programında herhangi bir burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar. Öğrenim ücreti tüm bölümler için 2013-2014 eğitim-öğretim yılında KDV dahil 15.500 TL’dir. Daha sonraki yıllarda ücretteki artış bir önceki yılın enflasyon oranını geçemez.
7) Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer
üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
8) Üniversitemize kurum içi programlar arası yatay geçiş için yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve yerleştirilmesi
formülü ile hesaplanan puanlara göre yapılır. Yerleştirmede puanları eşit olan adaylardan sırasıyla; başarısız dersi olmayanlara, daha önce yatay geçiş yapmamış olanlara, GANO’su yüksek olanlara, üniversite yerleştirme giriş puanı yüksek olanlara, eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısına göre öncelik verilir.
Formüldeki;
Adayın Giriş Puanı: Adayın halen kayıtlı olduğu diploma programına yerleştirildiği üniversite
yerleştirme puanını,
Programın Taban Puanı: Başvurulan diploma programının, adayın üniversitesine kayıt yaptırdığı
yıla ait üniversite yerleştirme taban puanını ifade eder.
Detaylı bilgi “Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay ve Dikey Geçiş Yönergesi” nde Mevcuttur. Yönergeyi indirmek için TIKLAYINIZ.
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.