2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ
BAŞVURU TAKVİMİ ve KOŞULLARI

Başvurular, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Formu doldurularak, istenen belgelerle birlikte Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır.


Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçişlere İlişkin Esaslar

(1) Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dâhilinde yatay geçiş yapılabilir.

(2) Hangi dönemlerde ve hangi diploma programları için kurum içi yatay geçiş kontenjanı belirleneceği, her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dâhil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde onbeşini geçmeyecek biçimde, ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır. Vakıf üniversitelerinin bir programında burslu kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar. Ortak programdan sonra diploma programına geçiş uygulaması olan yükseköğretim kurumlarının kurum içi geçiş kontenjanı belirlenmesinde, bu diploma programları için senato tarafından belirlenmiş olan kontenjanlar esas alınır.

(3) Kurum içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları, varsa kurum içi yatay geçiş için senato tarafından öngörülen ilave şartlarla birlikte, son başvurunun kabul edileceği günden en az 15 gün öncesinde kurumun internet sayfasında ilan edilir.

(4) Programların kurum içi kontenjanları aynı fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları ile diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesindeki diploma programları için ayrı ayrı belirlenebilir.

(5) Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

(6) Üniversitenin bir Programında burslu kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar. Öğrenim ücreti 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı için İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümleri için KDV dâhil 8.250 TL, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Psikoloji Bölümleri için KDV dâhil 8.500 TL’dir.

Üniversitemize kurum içi programlar arası yatay geçiş için yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve yerleştirilmesi

formülü ile hesaplanan puanlara göre yapılır. Yerleştirmede puanları eşit olan adaylardan sırasıyla; başarısız dersi olmayanlara, daha önce yatay geçiş yapmamış olanlara, GANO’su yüksek olanlara, üniversite yerleştirme giriş puanı yüksek olanlara, eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısına göre öncelik verilir.

Formüldeki;

Adayın Giriş Puanı: Adayın halen kayıtlı olduğu diploma programına yerleştirildiği üniversite yerleştirme puanını,
Programın Taban Puanı: Başvurulan diploma programının, adayın üniversitesine kayıt yaptırdığı yıla ait üniversite yerleştirme taban puanını ifade eder.

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

1.LYS ile başvurularda LYS Sonuç Belgesi ve ÖSYS Sonuç Belgesi; DGS ile başvurularda ise DGS Sonuç Belgesi ve DGS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Bilgisayar çıktısı).
2.Onaylı Transkript.
3.Onaylı ders içerikleri (İlgili Bölüm Başkanlığından alınacaktır).

Not: Başvuru formuna eklenecek belgeler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından temin edilecektir.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Programlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.