2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Ek Kontenjan Başvuru Sonuçları

Başvurular ilgili Fakülte Yönetim Kurulları tarafından Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edilen Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslara göre değerlendirilmiş ve yerleştirme işlemi aşağıdaki şekilde sonuçlandırılmıştır.

ADI SOYADI

UYRUĞU

FAKÜLTESİ

BÖLÜMÜ

KABUL DURUMU

MEHMET SELİM PATUR

FRANSA

GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

MİMARLIK

ASİL

GÖKHAN AVCI

ALMANYA

MÜHENDİSLİK

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ASİL

 
Yerleştirilmiş adaylara Üniversitemiz tarafından kabul mektubu gönderilecektir. Bu kabul mektubu ile en yakın Türkiye Büyükelçiliği/Konsolosluğundan “Öğrenim Vizesi” alınmalıdır. Bu vize Türkiye’ye girişte ve Üniversiteye kayıtta mutlaka gereklidir.
Yerleştirilme işlemi adayların beyan ettikleri bilgiler üzerinden gerçekleştirilmiş olup, kesin kayıt sırasında, başvuru formunda beyan ettiği bilgileri belgeleyemeyen adaylar kayıt haklarını kaybetmiş olacaklardır.
 
Önemli Not:
1- Türkiye ‘de bir lisans programında kayıtlı olan adaylar kayıtlı oldukları programdan kayıtlarını sildirmedikleri takdirde Üniversitemizde yerleştirildikleri programlara kayıtlarını yaptıramazlar.
2- Bir programa asil olarak, bir programada yedek olarak yerleştirilen adaylar; yedekten kayıt hakkı elde etmeleri durumunda sadece 1 programa kayıt yaptırabilirler.
 
KAYITTA İSTENEN BELGELER
1. Öğrenci Kayıt Formu (Kayıt sırasında verilecektir).
2. Lise diploması: Aslı, liseyi yurtdışında bitirenlerin ise lise diplomasının aslı ile birlikte Türkçeye çevrilmiş noter onaylı sureti ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Türk Dış Temsilciliklerinden alınmış Denklik Belgesi.
3. Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, ilgili lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not durum belgesinin aslı (transkript) ile liseyi yurt dışında bitirenlerin transkript aslı ile Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı belgesi.
4. Yabancı uyruklu ve mavi kartlıların pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfaların ve Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylanmış örneği, (Başvuruda pasaport ve kimliklerin getirilmesi gerekmektedir).
5. Türk Dış Temsilciliklerinden alınacak “Öğrenim Vizesi”,
6. İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alınacak İkametgâh Tezkeresi (Kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir).
7. Sekiz adet vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).
8. Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu (Kayıt sırasında yatırılacaktır).
9. Türk vatandaşlığından çıkmış olanlar için düzenlenen belgenin (Mavi Kart) aslı ve sureti (kontrol edildikten sonra aslı iade edilecektir).
10. Çift Uyrukluların e-devlet üzerinden veya Nüfus Müdürlüklerinden alacakları vukuatlı nüfus kayıt örneği.
11. T.C. uyruklu veya çift uyruklu ulup; uyruğundan birisi T.C. olan ve liseyi yurt dışında bitirenlerin mezun olduğu okuldan; kayıt ve mezun olduğu tarihler ile lisenin tamamını yurt dışında okuduklarına ilişkin belge. Türkçe ’ye çevrili noter veya yurt dışındaki Türk Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti.
12. T.C. uyruklu veya çift uyruklu olup, uyruğundan birisinin T.C. olan ve liseyi yurt dışında bitirmiş adayların Pasaport kayıtlarının kimlik bilgileri ile öğrenim gördüğü döneme ait onaylı, mühürlü fotokopisi ve emniyet makamlarından okuduğu döneme ait ülkeye giriş-çıkış kayıtlarını gösteren resmi onaylı belge.
13. YÖS, SAT vb. belgelerle başvuranların sınav sonuç belgesi. (Doğrulama kodu bulunmalıdır.)
14. Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi hakkında onay formu. (Kayıt sırasında verilecektir).
 
KAYIT ESASLARI
1. Adayların kesin kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2. İstenilen belgelerin aslı olmalıdır.
3. Belirtilen kayıt süresi içerisinde kaydını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler.
4. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
5. Üniversite gerçeğe aykırı beyanda bulunarak, kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli işlemleri yapmaya yetkilidir.
 
EĞİTİM DİLİ
Üniversitemizde eğitim dili Türkçe’dir.
 
TÜRKÇE DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ
1. Öğrencilerin  Türkçe düzeyleri, Üniversite tarafından yapılacak Türkçe Muafiyet Sınavı ile veya Üniversitemizce denkliği kabul edilen sınavlarla belirlenir. Türkçe dil yeterliliği olmayan öğrenciler, Üniversite bünyesinde veya bu alanda sertifika vermeye yetkili kurumlarda en az iki dönem (toplam 550 ders saati) Türkçe hazırlık eğitimi almak zorundadırlar. Türkçe hazırlık eğitimi sonunda muafiyet için yeterli puanı alamayan  öğrenciler, iki yarıyıl daha Türkçe hazırlık eğitimi aldıktan sonra da başarısız  olurlarsa Üniversite ile ilişikleri kesilir.
2. Türkçe yeterlik belgesi olan adaylar başvuru sırasında bu belgeyi getirmeleri gerekmektedir.
3. Liseyi Türkiye de bitiren öğrencilerin Türkçe muafiyet sınavına girmelerine gerek yoktur.
 
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60. maddesi 7. fıkrası gereğince “Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversiteye ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içerisinde talepte bulunmaları halinde genel sağlık sigortalısı olurlar, bu sürede talepte bulunmayanlar hakkında öğrenimleri süresince Genel Sağlık Sigortası hükümleri uygulanmaz” denilmekte olup, ilk defa Üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde öğrenim gördükleri Üniversitenin bulunduğu yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.
 
KESİN KAYIT YERİ VE TARİHLERİ
Kesin Kayıt Tarihleri           29-30 Eylül 2021         
Yedek Kayıt Tarihleri          01 Ekim 2021
 
KAYIT YERİ
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Ertuğrul Gazi Mah. Nuh Naci Yazgan Yerleşkesi
Kocasinan/KAYSERİ
 
İletişim:Telefon +90 352 324 00 00
              Pbx Faks +90 352 324 00 04
              Web: http://www.nny.edu.tr
 
ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

Bölüm

Yıllık Öğrenim Ücreti (TL) (KDV Hariç)

Mimarlık (%25 İndirimli)

24.638 ₺

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%25 İndirimli)

23.063 ₺

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ÖDEME YÖNTEMLERİ:

1- Nakit Ödeme
Öğrenim ücretinin tamamının peşin ödenmesi halinde % 5 (beş) indirim uygulanacaktır. Peşin ödemeler aşağıdaki Banka hesabına yatırılacaktır.
 
Banka Bilgileri
TEB (Türk Ekonomi Bankası)
Şube Kodu         : 713- Kocasinan/Kayseri
Hesap numarası : 45596611
IBAN No           : TR81 0003 2000 0000 0045 5966 11
 
2- Taksitli Ödeme
Öğrenciler öğrenim ücretlerini, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile yapılan anlaşmaya göre vade farksız ve masrafsız 8 (sekiz) taksitle ödeyebileceklerdir. Bu ödeme yöntemini kullanacak olan öğrenci velilerinin bankaya gelir belgesi ile nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
 
3- Kredi Kartı İle Ödeme
a) Öğrenim ücretinin kredi kartı ile tek çekimde ödenmesi halinde % 5 indirim uygulanacaktır.
b) Üniversitemizin anlaşmalı olduğu Axess, Bonus, CardFinans, Maximum, World kredi kartlarına vade farksız ve masrafsız 8 (sekiz) taksitle ödeme imkânı da bulunmaktadır. Bu ödeme yöntemini kullanacak olan öğrenci velilerinin kredi kart limitlerinin ödeyecekleri öğrenim ücretine uygun olması gerekmektedir.