2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Programlarına Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Ek Kontenjan Öğrenci Kabulü Duyurusu

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Lisans programlarına yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır.

Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar yurtdışından veya yabancı uyruklu Öğrenci kontenjanı kapsamında Üniversitemize lisans programlarına öğrenim görmek için başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURULAR SADECE ONLINE ORTAMDA YAPILACAK OLUP HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN KESİNLİKLE ELDEN BELGE ALINMAYACAKTIR.

1)  BAŞVURU, SONUÇLAR VE KAYIT TARİHLERİ

BAŞVURU TARİHLERİ
27 Ekim 2020- 15 Aralık 2020
SONUÇLARIN DUYURULMASI
22 Aralık 2020
KESİN KAYIT TARİHİ
YEDEK KAYIT TARİHİ
23 Aralık 2020- 28 Aralık 2020
29 Aralık 2020- 31 Aralık 2020

2)  PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

Fakülte/Programın Adı
Faculty/Name of Programme
Süre 
Duration 
Kontenjan
 Quota
Fen-Edebiyat Fakültesi
Faculty of Arts and  Sciences 
 
 
Psikoloji (%25 İndirimli)
Psychology (25%  Scholarship)
4
14
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Faculty of Fine Arts and Design
 
 
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı    (%25 İndirimli)
Interior Architecture and Environmental Design (25%  Scholarship)
4
13
Mimarlık (%25 İndirimli)
Architecture (25% Scholarship)
4
13
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Faculty of Economics and Administrative Sciences
 
 
İktisat (%25 İndirimli)
Economics (25%  Scholarship)
4
15
İşletme (%25 İndirimli)
Management (25%  Scholarship)
4
15
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (%25 İndirimli)
Political Science and Public Administration (25%  Scholarship)
4
15
Mühendislik Fakültesi
Faculty of Engineering
 
 
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%25 İndirimli)
Electrical & Electronic Engineering 
 (25%  Scholarship)
4
15
İnşaat Mühendisliği (%25 İndirimli)
Civil Engineering  (25%  Scholarship)
4
14
Endüstri Mühendisliği (%25 İndirimli)
Industrial Engineering  (25% Scholarship)
4
12
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Faculty of Health Sciences
 
 
Beslenme ve Diyetetik (%25 İndirimli)
Nutrition and Dietetics 
(25%  Scholarship)
4
12
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (%25 İndirimli)
Physiotherapy and Rehabilitation
 (25%  Scholarship)
4
15
Hemşirelik (%25 İndirimli)
Nursing (25%  Scholarship)
4
14
 
 
 
 
Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli) (*)
Faculty of Dentistry (Paid)
5
3

(*) Diş Hekimliği Fakültesine; mavi kartlılar, T.C. uyruklular ile çift uyruklu olup, uyruğundan birisi T.C. olan adaylar başvuruda bulunamazlar. 

3)  ÖĞRENİM ÜCRETİ

2020-2021 Eğitim -Öğretim Yılı Öğrenim Ücretleri

Bölüm
Yıllık Öğrenim Ücreti (TL)
(KDV Dahil)
Psikoloji (%25 İndirimli)
22.445 ₺
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (%25 İndirimli)
21.743 ₺
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%25 İndirimli)
22.445 ₺
Mimarlık (%25 İndirimli)
21.743 ₺
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%25 İndirimli)
20.340 ₺
Endüstri Mühendisliği (%25 İndirimli)
20.340 ₺
İnşaat Mühendisliği (%25 İndirimli)
20.340 ₺
Beslenme ve Diyetetik (%25 İndirimli)
20.340 ₺
İşletme (%25 İndirimli)
19.640 ₺
İktisat (%25 İndirimli)
19.640 ₺
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (%25 İndirimli)
19.640 ₺
Hemşirelik (%25 İndirimli)
19.640 ₺
Diş Hekimliği (Ücretli) 
60.787 ₺

4)  ÖNEMLİ NOTLAR

1) Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi tümüyle Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin yetkisindedir.  Nuh Naci Yazgan Üniversitesi kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. Başvuru koşullarını sağlamış olmak yerleştirme için kabul edilmek anlamına gelmez.

2)   Başvuran adaylardan 150 ₺ başvuru ücreti alınacaktır.

3)   SAT ve ACT sınavları ile başvuracak adayların sınav sonuçlarının; 2019 veya 2020 yıllarına ait olması gereklidir.

4)   Başvuru evrakları arasında yer alan belgelerin mutlaka onaylı olması gerekmektedir.

5)   Almanya lise diploması ile başvuracak adayların Türkiye’deki teknik/meslek lisesine denk olan Fachabitur ile başvurmaları halinde başvuruları geçersiz olacaktır. Sadece genel lise diplomalarına denk olan Abitur diploması geçerli sayılacaktır.

6) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60. maddesi 7. fıkrası gereğince “Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversiteye ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içerisinde talepte bulunmaları halinde genel sağlık sigortalısı olurlar, bu sürede talepte bulunmayanlar hakkında öğrenimleri süresince Genel Sağlık Sigortası hükümleri uygulanmaz” denilmekte olup, ilk defa Üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerin ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde öğrenim gördükleri Üniversitenin bulunduğu yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

-Aksi halde yasa gereğince bu kapsamdaki yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimleri boyunca bir daha genel sağlık sigortalısı olmaları mümkün bulunmamaktadır.

5)  GENEL KOŞULLAR

Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabul kontenjanları ile eğitim görmek isteyen öğrenciler Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek için başvuruda bulunabilirler.

Başvuracak adayların;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

1) Yabancı uyruklu olanların,

2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı'ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde "(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır." hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu'nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)

3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin/bu durumdaki çift uyrukluların,

*4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden T.C. uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine,

b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime (lise) başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,

5) KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, başvuruları kabul edilecektir. 

b) Adaylardan;

1) T.C. uyruklu olup, ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,

2) KKTC uyruklu olanların, (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç)

*3) (a) maddesinin (2) numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç).

4) Uyruğundan birisi KKTC olan çift uyrukluların, (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç)

5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C. uyruklu olan veya (a) maddesinin (2) numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, başvuruları kabul edilmeyecektir.

(*) Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı uyarınca 21.05.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanarak 16.07.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda başvuru yapabilecek adaylara ilişkin alınan karara göre düzenlenmiştir.

6)  BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARIN DEĞERLENDİRMESİNDE KULLANILACAK SINAVLAR/ DİPLOMALAR VE GEREKLİ PUANLAR 

Tablo için Tıklayınız.

7)  BAŞVURU BELGELERİ

1- Lise Diploması: Lise diplomasının tasdikli sureti, Türkçeye çevrilmiş noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği. (Lise son sınıf öğrencileri ise son sınıf öğrencisi olduğunu belgelemeleri gerekmektedir)

2- Resmi Transkript (Not Durum Belgesi) : Adayların, lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösterir, ilgili lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptleri ile noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe çevirisi gerekmektedir.

3- Geçerli sınav sonucu: Başvuruda kullanılacak olan sınav sonuçları (YÖS, SAT vb.) kabul edilir.

4- Pasaport fotokopisi ve Pasaportun Türkçeye çevrili noter veya yurtdışındaki Türk Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti.

5- Başvuru ücretini yatırdığına dair banka dekontu, (Banka adı, hesap numarası ve miktarı aşağıda belirtilmiştir.)

6- Liseyi yurt dışında bitirenlerin mezun olduğu okuldan; kayıt ve mezun olduğu tarihler ile lisenin tamamını yurt dışında okuduklarına ilişkin belge. Türkçe ’ye çevrili noter veya yurt dışındaki Türk Temsilcilikleri tarafından onaylı sureti.

7- Lise denklik belgesi. (Milli Eğitim Müdürlükleri veya Türk Dış Temsilciliklerinden alınmalıdır.)

8- Çift uyruklu olanların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları vukuatlı nüfus kayıt örneği.

9- Türk vatandaşlığından çıkmış olanlar için Mavi Kart fotokopisi.

10- Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekont. (150 Türk Lirası)

BAŞVURU ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ

Hesap Sahibi      : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

BANKA ADI         : TEB (Türkiye Ekonomi Bankası)

Şube                    : Kocasinan
Şube kodu          : 713
Hesap numarası : 45596611
IBAN No              : TR81 0003 2000 0000 0045 5966 11

ÖNEMLİ NOT: 

Sisteme yüklenecek olan tüm belgelerin aslı veya onaylı sureti olmalıdır. Üzerinde mühür ve imza olmayan belgeler kabul edilmeyecek, süresinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. 

8)  BAŞVURU SÜRECİ

1)   Online başvuru sistemi yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı öğrenci alım takviminde belirtilen süreler arasında açılır.

2)  Başvuru yapabilmek için 7.madde de belirtilen başvuru belgeleri, online başvuru sistemine yüklenir.

3)   Sadece başvuru formunu doldurup istenen belgeleri sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmez.

4)   Adaylar, başvuru formunu büyük harflerle (e-posta adresi hariç) doldurmalı ve istenen belgeleri eksiksiz olarak online başvuru sistemine yüklemelidir.

5)   Yüklenen belgelerin asılları kayıt sırasında istenecektir.

6)   Yüklenen belgelerin ve beyan edilen bilgilerin, eksiksiz ve doğru olmasından adaylar sorumludur.

7) Adaylar istekleri halinde beş tercih yapabilecektir.

8) Tercihler kontenjan tablosunda bulunan program kontenjanları ve program koşulları dikkate alınarak yapılmalıdır.

9) Tercih yaparken tercih sırası en çok istenilen programdan başlanarak yapılmalıdır.

9) BAŞVURU ADRESİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Web      : portal.nny.edu.tr/basvuru/

E-posta: ogrencibasvuru@nny.edu.tr
               ogrenciisleri@nny.edu.tr

Telefon: (0352) 324 00 00 / 1072-1073-1074-1075-1076

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı    

10)  EĞİTİM DİLİ

Üniversitemizde eğitim dili Türkçedir. 

11)  TÜRKÇE DÜZEYİNİN BELİRLENMESİ

Öğrencilerin Türkçe düzeyleri, Üniversite tarafından yapılacak Türkçe Muafiyet Sınavı ile veya Üniversitemizce denkliği kabul edilen sınavlarla belirlenir. Türkçe dil yeterliliği olmayan öğrenciler, Üniversite bünyesinde veya bu alanda sertifika vermeye yetkili kurumlarda en az iki dönem (toplam 550 ders saati) Türkçe hazırlık eğitimi almak zorundadırlar. Türkçe hazırlık eğitimi sonunda muafiyet için yeterli puanı alamayan öğrenciler, iki yarıyıl daha Türkçe hazırlık eğitimi aldıktan sonra da başarısız olurlarsa Üniversite ile ilişikleri kesilir.

12)  SONUÇLARIN DUYURULMASI

1- Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar 22 Aralık 2020 tarihinde www.nny.edu.tr web sayfamızda DUYURULAR kısmında ilan edilecektir. 

2- Kabul edilen adaylara Üniversitemiz tarafından kabul mektubu düzenlenecektir. Adayların bu kabul mektubu ile Ülkelerindeki (veya en yakın) Türkiye Büyükelçiliğine giderek “Öğrenim Vizesi” almaları gerekmektedir. Öğrenim Vizesi Türkiye’ye giriş yapmak ve Üniversitemize kayıt yaptırmak için gereklidir. (Kabul Mektubu Başvuru formunda belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir.)

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvurusu