Üniversitemiz 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü

 BAŞVURU KOŞULLARI 

1-Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında öğrenim gören veya mezun olanların,
2-Adaylardan başvuru için aşağıdaki sınavlardan alınan taban puan ve üstünde puan alanların başvuruları kabul edilebilecektir.
3-a) Adaylardan;
-Yabancı uyruklu olanların,
-Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin,
-Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra TC vatandaşlığına geçen çift uyrukluların,
-TC uyruklu olup lise öğreniminin son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların,
-KKTC uyruklu olup KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanların, başvuruları kabul edilecektir.
 
b) Adaylardan;
-T.C. uyruklu olanların (lise öğreniminin son üç yılını KKTC dışında yabancı bir ülkede tamamlayanlar  hariç),
-K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna  sahip olanlar hariç),
-Uyruğundan birisi T.C. olan çift uyrukluların (lise öğreniminin son üç yılını KKTC dışında yabancı bir  ülkede tamamlayanlar hariç),
-Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar hariç),
-T.C. uyruklu olup lise öğrenimini K.K.T.C.’de tamamlayanların, başvuruları kabul edilmeyecektir. 

 

BAŞVURU İÇİN TABAN PUANLAR
 
1-Adayların başvuru için sınavlardan almaları gereken taban puanlar ve koşullar için tıklayınız.
2-Birinci maddedeki linkte adı geçmeyen sınavların taban puanları komisyonca karara bağlanır.
3-Özel Yetenek Sınavı sonucuna göre öğrenci alan fakülte ve yüksekokullara başvuran adaylara ayrıca “Özel Yetenek Sınavı” yapılır. 

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
 
1-Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Başvuru Formu: (Form için lütfen linke tıklayınız.)
2-Lise Diploması: Lise diplomasının tasdikli sureti, Türkçeye çevrilmiş noter yada Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği. (Lise son sınıf öğrencileri ise son sınıf öğrencisi olduğunu belgelemeleri gerekmektedir)
3-Resmi Transkript (Not Durum Belgesi) : Adayların, lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösterir, ilgili lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptlerini ve onaylı Türkçe çevirisini kapalı zarf içinde sunmaları gerekmektedir.
4-Son iki yıla ait sınav sonuç belgesinin aslı veya noter yada Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği ve onaylı Türkçe tercümesi.
5-Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının fotokopisi.
6-Başvuru ücretini yatırdığına dair banka dekontu. (Banka adı, hesap numarası ve miktarı aşağıda belirtilmiştir.)
7-2 adet vesikalık fotoğraf. (son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş)
8-Üzerinde başvuru yapan adayın, alıcı adresi yazılı zarf. 

 

ÖNEMLİ NOT:
 
Tüm Belgeler orijinal ya da onaylı kopya olmalıdır. Üzerinde orijinal mühür ve imza olmayan ya da faks ile gönderilen belgeler kabul edilmeyecektir. Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
 

 

BAŞVURU ÜCRETİ:
 
50,00 TL (Elli Türk Lirası)
Garanti Bankası Kayseri Merkez Şubesi nezdindeki 421/6295772 numaralı hesabına yatırılacaktır.
IBAN NO: TR37 0006 2000 4210 0006 2957 72 (İade edilmeyecektir.) 

 

BAŞVURU TARİHLERİ:
 
29 Haziran 2012 tarihinde başlayıp, 17 Ağustos 2012 tarihinde sona erecektir.
Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
 
BAŞVURU ADRESİ:
 
Başvuru belgeleri aşağıdaki adrese posta yoluyla ya da şahsen ulaştırılabilir.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kuzey Çevre Yolu Kocasinan/KAYSERİ
 

 

EĞİTİM DİLİ
 
Üniversite’de eğitim-öğretim dili Türkçe’dir. Öğrencilerin Türkçe düzeyleri, Üniversite tarafından yapılacak Türkçe Muafiyet Sınavı ile belirlenir. Türkçe dil yeterliliği olmayan öğrenciler, Üniversite bünyesinde veya bu alanda sertifika vermeye yetkili kurumlarda en az iki dönem (toplam 550 ders saati) Türkçe hazırlık eğitimi almak zorundadırlar. Türkçe hazırlık eğitimi sonunda muafiyet için yeterli puanı alamayan öğrenciler, iki yarıyıl daha Türkçe hazırlık eğitimi aldıktan sonra da başarısız olurlarsa Üniversite ile ilişikleri kesilir. 

 

ÖĞRENİM ÜCRETİ:
 
10.000 TL (Onbin Türk Lirası) 

 

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
 
1-Üniversite’nin yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabul edeceği programlara başvuran adayların ön incelemesi, değerlendirilmesi ve programlara yerleştirilmesi Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan Komisyon tarafından yapılır.
2-Başvuru koşullarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
3-Başvuru koşullarını sağlamış olmak, programa yerleştirilme için hak oluşturmaz.
4-Adayların, başvuru sırasında sunduğu bilgi ve belgeleri doğrulaması istenebilir veya Üniversite bu bilgi ve belgelerin doğruluğunu araştırabilir. Bilgi ve belgelerinde herhangi bir gerçeğe aykırı durum olduğu tespit edilen adayın başvurusu kabul edilmiş ve kaydı yapılmış olsa bile kaydı geçersiz sayılır.
5-Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan birimlere yapılan başvuruların değerlendirilmesi, Özel Yetenek Sınavı Yönergesindeki ölçütlere göre yapılır.
6-Yedek öğrenci kontenjanı Komisyon tarafından belirlenir. 

 

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI
 
1-Başvuru değerlendirme sonucu oluşturulan asil ve yedek aday listesi, kesin kayıt tarihi ve yeri, Üniversite web sitesinde ilan edilir.
2-Belirtilen süre içinde kayıt yaptırmayan adaylar, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar. 

 

KESİN KAYIT
 
1-Başvuruları kabul edilen adaylar, Üniversite web sitesinde ilan edilen tarihlerde aşağıdaki belgeler ile birlikte Üniversite’ye şahsen gelerek kayıt yaptırırlar:
a) Lise Diplomasının (kayıt tarihinde diploması henüz hazırlanmamış yeni mezun öğrenciler için geçici mezuniyet belgesinin) aslı ile noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,
b) Lise Diplomasının, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Türk Dış Temsilciliklerinden alınmış Denklik Belgesinin onaylı örneği,
c) Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (transkript) ile Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği,
ç) Sınav sonuç belgesinin aslı,
d) Pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının ve Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylanmış örneği,
e) Türk Dış Temsilciliklerinden alacakları “Öğrenim Vizesi”,
f) Varsa uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil Belgesinin ve Türkçe Yeterlik Belgesinin ülkelerindeki veya en yakın Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği,
g) İkametgâh tezkeresi (Kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmesi gerekir.)
ğ) 8 Adet vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
h) Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,
ı) Sağlık sigortası poliçesinin kopyası,
 
Kayıt yaptıran öğrencilere öğrenim meşruhatlı vize alabilmeleri amacıyla “kabul mektubu” düzenlenir. Öğrencilere elden veya posta yoluyla teslim edilen bu belge ile alınan "Öğrenim Vizesi"nin teslimi ile kayıt işlemleri tamamlanır. 

 

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları

 

 

2012-2013 Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulüne İlişkin Lisans Programlarına Başvuru Formu İçin Tıklayınız.