Üniversitemizde Türk Mutfağı Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde Türk Mutfağı Paneli Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Başkanlığı, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerin desteğiyle organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde Türk Mutfağı Paneli düzenlendi.
 
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İNANÇ’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Sinan KILIÇKAYA, Türk Mutfağının Tarihsel Süreçleri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türkiye Aşçılar Federasyonu Akademik Kurul Başkanı Doç. Dr. Reha KILIÇHAN, Türk Mutfağının Uluslararasılaşmasında Kayseri Mutfağının Yeri ve Önemi konularında birer sunum gerçekleştirirken, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gizem ŞAHİN, Türk Mutfağı ve Sağlık konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin takip ettiği panel, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan KÖSE ve Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü DURSUN tarafından panelistlere hediye ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi. Panel sonunda ayrıca katılımcılara, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı glutensiz ürünler ikram edildi.