Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayseri Beslenme Kültürüne Oryantasyonu
Üniversitelerin küreselleşen dünyada öne çıkması ve tercih edilebilir olması yanında bu gençlerin yaşadığı coğrafi hareketlilik, yeni ülkenin beslenme kültürüne adapte olamama, kendi beslenme kültürüne ait besinlere ulaşamama ve beslenme davranışında yapılan yanlış uygulamaları beraberinde getirebilmektedir.
Bu kapsamda; Yürütücülüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün yaptığı, ikinci sınıf öğrencilerinden İmmihan Çetin, Büşra Kart ve Büşra Koçak tarafından hazırlanan TÜBİTAK 2209 Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayseri Beslenme Kültürüne Oryantasyonu Projesi kapsamında 15 Nisan 2016 tarihinde Kazakistan, Sırbistan, Çin, İran, Afganistan vb’dan ülkemizde gelen 35 yabancı uyruklu öğrenci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme Uygulamaları Laboratuvarlarında geleneksel Türk Yemeklerini tatmış, yapım süreci ve besin öğeleri hakkında bilgi edinerek, kendi ülkelerinin beslenme kültürü ile ortak olan yönleri tartışmışlardır. Bu proje ile Türk konukseverliğinin gösterildiği verimli bir etkinlik gerçekleştirilmiş olup, dünya gençlerinin dostça kaynaşması adına güzel bir örnek olmuştur.
Projeyle, Yükseköğrenim görmek üzere ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerin en önemli fizyolojik gereksinimlerinden olan beslenme konusunda karşılaştıkları sorunlar, uyum süreci ve beklentilerini ortaya koymak, Türk beslenme kültürünü tanıtmak, oryantasyonlarını sağlamak, kendi ülkelerinin beslenme kültürlerinin Türk öğrencilere tanıtmalarına imkan sağlamak, sağlıklı beslenme uygulamalarını deneyimleyerek beslenme alışkanlıkları içine dahil edebilmek ve beslenme bilimi kapsamında beslenme bilgi düzeylerini artırabilmeyi amaçlanmaktadır.