Yüksek Lisans Programları ve Kontenjanları

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Yüksek Lisans Programları ve Kontenjanları

 Program  Bilimsel Hazırlık  Yüksek Lisans
 İşletme (Tezli) (1,2,6) 10 15
 İşletme Yönetimi (Tezsiz) (3,4,5,6) - 75
 İktisat (Tezli) (1,2,6) 5 20

(1) İşletme ve İktisat Tezli Yüksek Lisans programına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve benzeri fakülte mezunları; bilimsel hazırlık programına diğer fakülte mezunları başvurabilir.
(2) Yıllık ücret, 6.000 TL. dir. Tez dönemi ücreti (her yarıyıl için), 700 TL. dir. Peşin ödemelerde % 5 (beş) indirim ve aynı kurumdan en az beş kişi kesin kayıt yaptırdığı takdirde % 10 (on) indirim uygulanır. Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre öğrenim ücreti sekiz (8) taksit halinde tahsil edilir. Ayrıca kredi kartlarına (Card Finans, Maximum, Axess, World ve Bonus ) sekiz (8) aya kadar taksit yapılabilir.
(3) İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuran 14 öğrenci dış ticaret alanında yetiştirilmek üzere % 100 burslu (ücretsiz) olarak alınacaktır. Belirtilen kontenjan sayısının iki katı kadar aday öğrenci mülakata çağırılacaktır. Bu programa kesin kayıt yaptıran öğrenci, başarısız olduğu her ders için ders aldığı dönemde belirlenen ders ücretini öder. Bu uygulama kayıt donduran öğrenci için de geçerlidir.
(4) Yıllık ücret, 7.000 TL. dir. Dönem projesi ücreti (her yarıyıl için), 700 TL. dir. Peşin ödemelerde % 5 (beş) indirim ve aynı kurumdan en az beş kişi kesin kayıt yaptırdığı takdirde % 10 (on) indirim uygulanacaktır. Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre öğrenim ücreti sekiz (8) taksit halinde tahsil edilir. Ayrıca kredi kartlarına (Card Finans, Maximum, Axess, World ve Bonus ) sekiz (8) aya kadar taksit yapılabilir.
(5) Bu programa başvurmak için özel şart aranmamaktadır. Dört yıllık yükseköğretim programlarının herhangi birinden mezun olan tüm adaylar başvurabilir.
(6) Başarısız olunan her ders için, ders tekrarında, ders başına öğrenim ücreti 700 TL. dir.

 

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvurmak İçin Gerekli Şartlar ve Değerlendirme

1. Bir lisans diplomasına sahip olmak.
2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) en az 55 Eşit Ağırlık puanı alınmalıdır (ALES puanı olmayan öğrenciler, özel öğrenci statüsünde kabul edilirler).
3. Değerlendirme yapılırken adayların başarı notu, ALES puanının % 50’si, lisans mezuniyet notunun % 20’si, mülakatın % 20’si ve yabancı dil notunun % 10’u dikkate alınarak hesaplanır (Mülakat sınavı, 4 Eylül 2014 saat 14:00’da yapılacaktır). Kontenjanlara, en yüksek başarı notundan başlayarak yapılan sıralama ile yerleştirme yapılır. Eşit giriş notuna sahip olanlar arasında önceliğin belirlenmesinde; ALES ve daha sonra lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvurmak İçin Gerekli Şartlar ve Değerlendirme

1. Bir lisans diplomasına sahip olmak,
2. Değerlendirme yapılırken adayların başarı notu, lisans mezuniyet notunun % 80’i ve yabancı dil notunun % 20’si dikkate alınarak hesaplanır. Kontenjanlara, en yüksek nottan başlayarak yapılan sıralama ile yerleştirme yapılır. Eşit giriş notuna sahip olanlar arasında önceliğin belirlenmesinde; lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

Üniversitemiz ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) İşbirliği ile Tezsiz-Ücretsiz Dış Ticaret Yüksek Lisans Programına Başvurmak İçin Gerekli Şartlar ve Değerlendirme

1. Bir lisans diplomasına sahip olmak,
2. İşletme Yönetimi Tezsiz Dış Ticaret Yüksek Lisans Programı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliği ile açılan bir programdır. Öğrenciler, dış ticaret alanında yetiştirilmek üzere % 100 burslu (ücretsiz) olarak alınacaktır. Programın üçüncü döneminde öğrencilere AKİB tarafından dış ticaret yapan şirketlerde bir dönem uygulama imkânı sağlanacaktır. Bu programa başvuran adayların değerlendirilmesinde ALES puanının % 35’i, yabancı dil notunun % 30’u, mülakatın % 25’i ve lisans mezuniyet notunun % 10’u dikkate alınarak hesaplama yapılacaktır (Mülakat sınavı, 4 Eylül 2014 saat 10:00’da yapılacaktır). Bu programa kabul edilebilmek için giriş notunun en az 60 olması gerekir. Eşit giriş notuna sahip olanlar arasında önceliğin belirlenmesinde öncelikle ALES ve daha sonra lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

Başvuru Esnasında İstenecek Belgeler

1. Başvuru formu (Form için tıklayınız).
2. Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
3. ALES sonuç belgesi. (Tezli yüksek lisans ve tezsiz dış ticaret yüksek lisans programları için)
4. Lisans not durum belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
5. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı).
6. Yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, YDS veya Üniversitelerarası Kurulca bunlara denkliği kabul edilmiş sınav sonuç belgesi).
7. Erkek adaylar için askerlik durum beyanı.
8. 1 adet fotoğraf (Adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olmalı).

Programla İlgili Başvuru Süreci

 Tarih  İşlem
 1 Temmuz – 29 Ağustos 2014  Başvuru tarihleri
 5 Eylül 2014  Sonuçların açıklanması
 8-12 Eylül 2014  Kesin kayıt
 15-17 Eylül 2014  Yedek aday kaydı
 15 Eylül 2014  2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı başlangıcı